Tape (2): Anathema

In de reeks Tape deze week een lastige keuze uit meerdere nieuwe releases die erg goed zijn. Deze week wordt het de nieuwe plaat van Anathema, We’re here because we’re […]

In de reeks Tape deze week een lastige keuze uit meerdere nieuwe releases die erg goed zijn.

Deze week wordt het de nieuwe plaat van Anathema, We’re here because we’re here. Klik HIER. Ooit begonnen als de grondleggers van de Doom-Metal dat zich kenmerkt door traagheid en melancholie heeft de band aantal albums terug de metal weggelaten en is het een alternatieve rockband geworden waar melancholie overheerst. En je zou ze als de alternatieve Coldplay kunnen beschouwen; experimentle composities, meer aandacht naar textuur en meer aandacht naar de sfeer.

Na een paar jaar geen plaat te hebben uitgebracht maar wel veel optredens. Is er dan eindelijk een nieuw album. Ditmaal geproduceerd door Steve Wilson (bekend als het genie achter Porcupine Tree en Blackfield en eerder producer voor Opeth). Die doet dan ook een ontzettend goede taak om de verfijningen in textuur aan te brengen en er een coherent album van te maken. Verder lijken de oude metal invloeden op subtiele wijze terug te komen. De emotionele kanten zijn gepolijster en in enkele gevallen daardoor aanzienlijk intenser dan voorheen.

Moet ik nog iets zeggen?

Het is gewoon een super goed album.