Tape (1): God Is An Astronaut

Tape wordt een wekelijks terugkerend element in dit blog. Iedere dag worden er 100en album gereleased door evenveel verschillende bands. Iedere week ga ik op zoek naar een album dat […]

Tape wordt een wekelijks terugkerend element in dit blog. Iedere dag worden er 100en album gereleased door evenveel verschillende bands. Iedere week ga ik op zoek naar een album dat het verdient om gedeeld te worden. Ik hoop hiermee mensen te inspireren en om dingen te luisteren en te ontdekken waar ze anders nooit van gehoord zouden hebben.

De kick off wordt voor de band God Is An Astronaut en hun plaat Age of the Fifth Sun dat 15mei in de winkels zal liggen.

Klik HIER voor de digitale versie.

(je komt terrecht op een pagina van megaupload.com. Het bestand dat je download heet GIAA2010.zip. Je vult de code in die je rechts bovenin ziet staan, even wachten en je kunt downloaden. Eenmaal gedownload open je het bestand via het gratis programma WinRar.)

Voor de mensen die echt niet weten wie het zijn;  Het is een post-rock act met een flinke lading klassiek en ook niet vies van wat pop invloeden. De muziek is daarom toegankelijk ondanks dat het instrumentaal is. De gemiddelde nummers komen ruim boven de 3 minuten uit. GIAA heeft inmiddels al aardig wat albums op naam, allen met een kosmisch thema. Live zeker de moeite waard dankzij de zelfgemaakte visuals die de emotionele muziek soms nog veel intenser maakt.

Het nieuwe album is niet zo dynamisch als de vorige. Er is bij het nieuwe album duidelijk gekozen voor een iets ingetogenere toon. De climaxen zijn wat zwakker en er zijn wat langere rustige stukken.

Veel plezier met deze eerste uit de serie Tape, volgende week iets heel anders.