Schuilen In Het Rijks

Een actie, maar eigenlijk zou het ook wel eens een van de meest politieke happenings ooit kunnen worden: Schuilen in het Rijks. Normaal willen wij ons op dit blog niet actief […]

Een actie, maar eigenlijk zou het ook wel eens een van de meest politieke happenings ooit kunnen worden: Schuilen in het Rijks. Normaal willen wij ons op dit blog niet actief mengen in politieke debatten maar dit is wel een actie die het noemen waard is. Aanstaande zondag wordt het Rijks gevuld met niets anders dan kunstenaars onder leiding van het actiecomité:  Rob VoermanAnne Wenzel, Eric Jan van de GeerRoland Sohier, Robin Kolleman, Corrie van de Vendel, Jerome Symons, Erik Wallert, Zoë André, Klaar van der Lippe en Serge Onnen. Niet de eerste de beste dus.

Het leuke is dat er blijkbaar maximaal 650 mensen in het Rijksmuseum mogen. Dus proppen ze er 650 kunstenaars in. Kun je eindelijk alleen maar andere kunstenaars horen spreken over de Nachtwacht en dat die eigenlijk toch wel erg overgewaardeerd is. Want laten we eerlijk wezen, Rembrandt heeft beter werk. Het zou leuk zijn als ze daar nog een leuke grap mee zouden kunnen uithalen. Een versie meenemen dat de compagnie in hun onderbroek staat of zoiets.

Aanmelden doe je hier en ook voor meer informatie.

De regering bezuinigt. Kunst en Cultuur wordt onevenredig hard getroffen. Kunstenaars worden afgeschilderd als uitvreters. Dit zorgt voor een negatief kunstklimaat en leidt tot een onaanvaardbare kaalslag.

Wat doen wij?
Het wordt tijd dat de kunstenaar zijn stem laat horen.
Dat kan alleen veranderen wanneer wij gezamenlijk het initiatief nemen!
Wij gaan schuilen in het Rijksmuseum.

Want een land zonder kunst is een land zonder identiteit.

Doe mee!

Kom schuilen op zondag 27 Februari om 9.00 in
het Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam!

Meld je hiervoor aan door een email te sturen naar het volgende email adres actie@schuileninhetrijks.nl

Klinkt als een plan. Ikzelf ben er helaas niet bij, ik ben dan op verzoek van het Van Abbemuseum in het musen rondleidingen aan het geven. Ook belangrijk! Foto’s van de actie zijn welkom.