Rondje Rotterdam 2(a); Bob Smit Gallery

Afgelopen donderdag naar Kees van Dongen geweest in Boijmans. Onderweg naar Boijmans bleek er licht te schijnen bij Bob Smit. Aangekomen bij Boijmans bleek dat deze pas om 11 uur […]

Afgelopen donderdag naar Kees van Dongen geweest in Boijmans. Onderweg naar Boijmans bleek er licht te schijnen bij Bob Smit. Aangekomen bij Boijmans bleek dat deze pas om 11 uur open te gaan in plaats van om 10 uur. Dus toch maar even kijken wat er bij Bob Smit te zien was want Bob was wel open.

Laurien Dumbar, Paul Vinken, Rikkert Mullenders.

Er was vooral schilderwerk te zien van Laurien Dumbar en wat sculpturen van Paul Vinken. Er waren van Rikkert Mullenders dus blijkbaar meer dan twee werken te zien maar die heb ik niet gefotografeerd en ik kan ze eerlijk gezegd niet herinneren . Zondag 24 oktober is de afsluiting dus nog snel gaan kijken. Allereerst is het vooral een prettige tentoonstelling, afgezien van het problematische licht beneden. De werken passen erg goed samen zonder dat ze elkaar ergens overheersen. Tot zover de complimenten voor Bob Smit. De olifant voor Times Square 2 Art Square stond er ook, Bob showde hem even, maar die krijgen jullie dus na maandag pas te zien.

Het werk van Laurien Dumbar is fundamenteel schilderwerk in zwart wit. Maar wel heel erg geplanned. Het zou zelfs zeefdruk kunnen zijn waar vervolgens nog over geschilderd is, maar dat kan ik niet heel goed zien. Het zijn in elk geval werken met acrylverf op linnen, dus het zou kunnen. Het optische effect dat zwart wit oplevert krijgt ze mooi cadeau maar maakt ze niet optimaal gebruik van. Ze had het optische veel radicaler kunnen uitbuiten. Ook het materiaal gebruik is enigszins twijfelend. Soms is de verf wel duidelijk aanwezig, soms ook niet. Maar nu zijn we wel heel kritisch want het is zeker geen slecht werk. Het zou zeker niet slecht staan voor boven de bank. Maar ook is het duidelijk een kunstenaar die over twee jaar ineens erg scherp werk kan maken. Dus wordt waarschijnlijk alleen maar stukken beter.

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen - 250 x 170 cm

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen - 150 x 120 cm

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen - 200 x 220 cm

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen - 250 x 180 cm

Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen

2x Laurien Dumbar - Zonder Titel - Acryl op linnen - 50 x 60 cm

Paul Vinken maakt ook lekker werk voor naast de bank. Sculpturen zijn niet onze specialiteit maar deze werken zien er erg geconcentreerd uit. Zelfs over de pootjes is nagedacht. Toch zien de beelden er erg toegankelijk uit en dat is een kwaliteit in dit geval.

Paul Vinken - Poetskatoen

Paul Vinken - Doll #7

Paul Vinken - Poetskatoen

Paul Vinken - Amazone

Van Rikkert Mullenders valt weinig over te zeggen behalve dat het er prima uitzag.  Na de reacties gelezen te hebben blijkt er daadwerkelijk meer werk te hangen dan de twee werken die ik gezien had. Dus of deze hebben te weinig in druk op mij gemaakt over waren toch door de grote schilderijen van Laurien onzichtbaar geworden. Dat zou toch jammer zijn van de verder goede tentoonstelling.

Rikkert Mullenders

Rikkert Mullenders - City Night Black & Untitled

Zondag 24 oktober dus de laatste dag, gewoon even kijken als je toch in de buurt bent.

Er hing trouwens ook nog even dit werkje van Colle van Stegeren. Wel heel erg op het blingbling aspect gegooid, maar ach, wel leuk gedaan.

Onbekend

Colle van Stegeren - Haven #3 - Collage Fotografie - 51 x 71 cm