nieuwe functies en updates Lost-Painters.nl

Buiten het feit dat ik voor dit kunstblog een hoop andere kunstblogs volg, volg ik ook een aantal andere blogs. Zo nu en dan kom ik via zulke blogs dingen […]

Buiten het feit dat ik voor dit kunstblog een hoop andere kunstblogs volg, volg ik ook een aantal andere blogs. Zo nu en dan kom ik via zulke blogs dingen tegen die ook hier leuk zijn. Of zoals in dit geval, nieuwe functies waarvan ik anders het bestaan niet zou weten.

In dit geval ben ik via PetersOpinion.com een pagina tegen gekomen met handige functies voor dit blog. Peter geeft les op een universiteit in Sociale Media dus hij zal er wel goed over na gedacht hebben. In elk geval. Dat resulteert in een flink aantal updates achter de schermen waar de meeste van jullie niets van zullen merken. En een paar updates waar jullie wel iets van zullen merken.

De eerste is dat aan het begin van iedere post een I Like, oftewel een Vind ik leuk knop zit. Voor iedereen die een facebook account heeft heel handig en daarmee update je ook meteen de rest van jouw vrienden via FaceBook. Met andere woorden. Hoef je niet iedereen een link te sturen.

Voor de Twitteraars ongeveer een zelfde knop eronder met een reTweet functie.

Helemaal onder iedere blogpost een menutje met deel functies voor een hoop bekende sociale media; FaceBook, Blogger (voor je eigen blog), LinkDinges, Hyves, Twitter en oldschool de normale mail.

Dan zal in de nabije toekomst een grotere integratie gaan komen van dit kunstblog naar Facebook en vice versa. Hoe dit precies gaat worden weet ik zelf ook nog niet helemaal. Maar enkele ideeen hierover komen via EHPO/Niels Aalbers zijn wilde ideeen, namelijk hier, vandaan. Overigens Niels Aalbers was de grote inspirator om dit blog te ontwikkelen en vervolgens ook nog eens om Twitter en Facebook erbij te gebruiken. Dank Niels!

Waarom deze Social Media aanpassingen? Heel simpel. Hiermee hopen we meer bezoekers te krijgen. Ook natuurlijk meer interactiviteit. Graag reacties en graag inzendingen! Uiteindelijk hopen we er allemaal wijzer van te worden of geïnspireerd te raken.

Dan even de andere updates van dit blog.

Erik heeft op het moment geen laptop en ook geen internet, vandaar dat de meeste posts van mij af komen en er ook minder posts zullen zijn dan zou kunnen. Mocht er iemand nog een laptop voor Erik over hebben laat het even weten. Mijn macbook is overigens ook kapot, zit barst in beeldscherm. Mocht iemand daar iets op weten hoor ik dat ook graag.