Manor Grunewald

Ik was vandaag in gesprek met Rob Leijdekkers en ik kon er maar niet op komen. Eenmaal thuis gekomen wist ik weer welke kunstenaar ik bedoelde.  De autodidact Manor Grunewald. […]

Ik was vandaag in gesprek met Rob Leijdekkers en ik kon er maar niet op komen. Eenmaal thuis gekomen wist ik weer welke kunstenaar ik bedoelde.  De autodidact Manor Grunewald. Geboren in 1985, woont in Gent. En die jongen kan lekker schilderen/tekenen. Ik vind zijn werk vooral zo sterk omdat het aanvankelijk erg toegankelijk is, en een lekker beeld op levert maar vervolgens toch juist een hoop vraagtekens oproept.

Ook is goed te zien dat hij zijn roots heeft in de graffiti-scene. Er is een bepaald soort vlotheid in die enkel bij sprayers zichtbaar is. Toch is hij duidelijk niet een sprayer die op doek is gaan spuiten. Hij is wel echt een schilder. Maar, wel eentje die heel duidelijk de grenzen van het medium, het canvas probeert te doorbreken. Vandaar ook dat er veel technieken door elkaar heen lopen die samen toch nog een sterk beeld proberen op te roepen. Een lichte erfenis uit de graffiti is nog wel dat veel bronnen gedeeld zijn; comics, kranten, TV etc.

Al met al, visueel erg lekker werk maar wel een die ook echt iets teweeg lijkt te brengen.

Meer lezen? Zie hier op zijn eigen site of hier een goed interview.