Logman; Boven de Bank

Een van de grootste horrorscenario’s, en tegelijk de dagelijkse realiteit voor de meeste kunstenaars. Werk wordt gekocht enkel en alleen ter aankleding van de huiselijke driezitter. Het werk wordt alleen […]

Een van de grootste horrorscenario’s, en tegelijk de dagelijkse realiteit voor de meeste kunstenaars. Werk wordt gekocht enkel en alleen ter aankleding van de huiselijke driezitter. Het werk wordt alleen maar gekocht omdat het formaat en de kleur passen bij de bank. Maar tegelijk wordt het werk dan dus wel gekocht en kan de kunstenaar weer even vooruit, ook om werk te maken dat wellicht minder boven die bank zou passen.

Deze tentoonstelling lag al enige tijd in het verschiet maar toch kon de timing niet passender zijn dan nu. Nu iedereen hele dagen thuis zit komen ze er achter dat het boven de bank wellicht wat kaal is. Bij Logman kun je nu dus even proefdraaien, er staan een viertal banken in verschillende stijlen beschikbaar om aan te voelen hoe het werk er boven hangt. Wie wil kan zelfs het werk in zijn eigen interieur laten photoshoppen.

Er valt genoeg te kiezen, voor iedere bank wat wils. Hier volgt een zeer beperkt beeldverslag van wat er zoal te zien is. Want je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Zo gek is dat ook niet met 50 kunstenaars, waarvan sommige meerdere werken tonen. De werken hangen kriskras door elkaar op een propvolle wand. Je oog valt op iets, of niet. Het maakt het een leuk feestje en voor wie er nu ineens achter kwam dat er niets boven de bank hangt, dan is deze tentoonstelling een ideale plek om daar iets met kwaliteit voor uit te zoeken.

Deze tentoonstelling werkt met time-slots en is nog tot en met 31 mei bij Logman te Utrecht.