Kunstpodium T; Apprentice/Master expositie #10: Marc Mulders, Pleun Moons, Jet Pronk en Christina de Korte

We weten inmiddels allemaal hoe het afgelopen voorjaar liep. Het is dus eigenlijk nog een geluk dat de laatste traditionele presentatie bij KunstpodiumT alsnog kon plaatsvinden. Andere presentaties moesten digitaal […]

We weten inmiddels allemaal hoe het afgelopen voorjaar liep. Het is dus eigenlijk nog een geluk dat de laatste traditionele presentatie bij KunstpodiumT alsnog kon plaatsvinden. Andere presentaties moesten digitaal voortgang vinden. De allerlaatste kon dus gelukkig wel weer fysiek plaatsvinden.
De afgelopen maanden heeft Marc Mulders het jonge drietal Pleun Moons, Jet Pronk en Christina de Korte op sleeptouw meegenomen. Foto’s bij de ingang geven een inkijkje in het proces dat ze doorlopen hebben.

Niet alleen zijn ze met elkaar overal en nergens geweest, ze hebben ook samen nieuw werk gemaakt. De wederzijdse genereusiteit is duidelijk gestoeld op wederzijdse respect en die energie straalt dan ook van de tentoonstelling af. Hoewel er vast twijfels zijn geweest, of stevige gesprekken, is het vooral een presentatie waar een optimistische hoop vanaf straalt. Het laat ons zien dat het doen van dingen, het proberen om samen ergens uit te komen, soms veel waardevoller kan zijn dan we op voorhand zouden verwachten.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 9 augustus te bezoeken bij KunstpodiumT te Tilburg.