James Reynolds

Geruchtmakend als een gek, het fotograferen van de last meals van ter dood veroordeelden. Nog voordat er ook maar een beeld in de wereld bekend was, al een hype. Inmiddels […]

Geruchtmakend als een gek, het fotograferen van de last meals van ter dood veroordeelden. Nog voordat er ook maar een beeld in de wereld bekend was, al een hype. Inmiddels zijn we al een poosje verder en zijn er acht van James Reynolds beelden te zien op zijn site. Hier dus negen laatste maaltijden van ter dood veroordeelden. De veroordeelde mag tot een bepaald bedrag (meen 45 dollar?) in principe alles bestellen wat hij wenst. Dat levert dan dus ook vooral veel ongezonde maaltijden op, maar ach, een paar uur later zouden ze toch dood zijn dus dan maakt het niet zo veel meer uit.

Een interessante documentaire reeks die zich begeeft binnen de grenzen van beeldende kunst. We zien een laatste maaltijd maar ook tegelijk een ter dood opgeschreven persoon met een eigen verhaal en een eigen persoonlijkheid. Er was ook een veroordeelde die een zaad van een bepaalde boom als laatste maaltijd had omdat hij geloofde dat er dan een boom uit hem zou groeien en dat dat in elk geval toch nog iets moois was dat hij met zijn leven gedaan zou hebben. Mooie anekdote.

Soepie?