Figuratief of abstract? Uit de oude doos.

Figuratief of abstract? In de jaren 60 van de vorige eeuw blijkbaar nog een zinvolle discussie. Waardevol genoeg om op TV te worden uitgezonden en zelfs extra zendtijd te krijgen. […]

Figuratief of abstract? In de jaren 60 van de vorige eeuw blijkbaar nog een zinvolle discussie. Waardevol genoeg om op TV te worden uitgezonden en zelfs extra zendtijd te krijgen. Ik denk zelf niet dat een dergelijke discussie nu nog op TV uitgezonden zal worden. Overigens betwijfel ik ook of de discussie Abstract of Figuratief er heden ten dage uberhaupt nog toe doet? (graag reacties) Ik vind namelijk van niet. Binnen de kunst zelf in elk geval. Voor de massa misschien niet.

In elk geval, via Jordy weer een mooie inzending (inzendingen zijn altijd welkom! Via Facebook of via Twitter zijn we te bereiken ). Ditmaal een discussie van meer dan een uur opgenomen bij onze zuiderburen in het Hessenhuis in Antwerpen uit dus 1960. Opvallend is het fanatisme waarmee gesproken wordt vanuit beide kanten. En ook het publiek is zo nu en dan erg betrokken.

Aangezien het toch te mooi weer is om echt iets te gaan doen, neem uw laptop naar buiten, gaat lekker onder een boom in de achtertuin zitten en geniet.

(Helaas kan ik op dit moment er maar niet achter komen hoe ik dit filmpje kan embedden, dus helaas volg de link)

http://www.cobra.be/cm/cobra/cobra-mediaplayer/archief/archief-expo/1.707823