Eindexamen Expositie; Piet Zwart Institute Rotterdam 2020-2021

Net als sommige Bachelor-studies heeft ook de Master Piet Zwart besloten om beide jaren tegelijk in 2021 te tonen. Het moet voor de kunstenaars die in die periode de master […]

Net als sommige Bachelor-studies heeft ook de Master Piet Zwart besloten om beide jaren tegelijk in 2021 te tonen. Het moet voor de kunstenaars die in die periode de master deden een vreemde tijd zijn geweest. Niet alleen door de pandemie en de benodigde isolatie, maar ook door alle politieke en sociale verschuivingen die er hebben plaatsgevonden. Juist bij een Master waarbij de positionering van je kunstenaarspraktijk in de wereld zo centraal staat, zal dat nog eens een extra lading hebben.

Bij sommige presentaties is die omgevingsgerichtheid dan ook nadrukkelijk terug te zien. Er wordt verwezen naar ecologische, sociale en andere wereldwijde probleemstukken. Dat is niet altijd activistisch, sommige kunstenaars gaan er heel poetisch mee om.

Het zijn twee fijne lichtingen met een mooie diversiteit aan praktijken. Gegarandeerd dat we een aantal ervan terug gaan zien in het institutionele circuit.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal te zien was en wat om diverse redenen opviel.