Eindexamen Expositie; Minerva Groningen 2021

De afstudeerpresentatie in Groningen van kunstacademie Minerva is eigenlijk altijd wel de moeite waard. Er valt altijd wel iets te ontdekken wat opmerkelijk is. Dat dat dit jaar eerder meer […]

De afstudeerpresentatie in Groningen van kunstacademie Minerva is eigenlijk altijd wel de moeite waard. Er valt altijd wel iets te ontdekken wat opmerkelijk is. Dat dat dit jaar eerder meer dan minder is, mag een klein wonder heten. Door Corona was niet alleen bijna de helft van de studie anders gelopen dan de bedoeling was, ook het wel of niet doorgaan van deze presentaties was duidelijk nog lang onduidelijk. Tel daarbij op dat ze weinig hebben kunnen oefenen met het tonen van werk en je zou een rampzalige eindpresentatie verwachten. Wellicht hebben de kunstenaars hier die quarantaine-periodes juist opgepakt om radicale keuzes te maken.

Toegeven, het helpt absoluut niet dat ze de autonome afdeling in de kelder hebben gepropt en de design op kleine tafeltjes op de hoge verdieping erboven. Het doet beiden absoluut geen recht. De ene heeft de ruimte niet nodig en maakt het een nogal lullige presentatie terwijl de ander het duidelijk wel kon gebruiken en juist beperkt wordt door het gebrek hoogte. Maar goed, dat is iets wat ze bij de academie intern maar eens goed moeten bespreken.

Al met al een aangename lichting met meer dan genoeg talent. Het is te hopen dat ze ondanks alle Corona problemen van de afgelopen anderhalf jaar alsnog een goede start kunnen maken.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om verschillende redenen opviel. Voor meer informatie zie hier.