Eindexamen Expositie; Maastricht Institute of Arts 2024

Bij andere academies vielen ze dit jaar op, immersieve installaties met veel objecten. En ook in Maastricht is dit weer aan de orde. Het grote verschil is alleen dat het […]

Bij andere academies vielen ze dit jaar op, immersieve installaties met veel objecten. En ook in Maastricht is dit weer aan de orde. Het grote verschil is alleen dat het juist deze academie is waar ze altijd al aan de orde zijn. Ook dit jaar weer is er verspreid door het labyrinthische gebouw van alles te zien. Hele delen van het gebouw zijn voor 1 kunstenaar en sommigen tonen zelfs op verschillende plekken. Plek genoeg en dat maakt dat het eigenlijk altijd de moeite waard is.

Als er iets is wat opvalt aan deze lichting is wel hoe stabiel de academie eigenlijk is met haar artistieke output. Het is niet zo dat iedere jaargang inwisselbaar is, maar er is altijd de typische installatie met pastel kleuren, de rommelige installatie, de fundamentele schilder en de multimedia-presentatie. Binnen die marges zijn ze altijd boeiend. Maar je kunt in grove lijnen voorspellen wat er zoal te zien gaat zijn.

Kleine kanttekening, enkele werken stonden uit of waren niet toegankelijk op het moment dat ik er was. Altijd spijtig.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om verschillende redenen opviel.

De eindexamen expositie van de academie in Maastricht is nog tot en met zondag de 7e te bezoeken.