Eindexamen Expositie; Frank Mohr Instituut Groningen 2022

Een master-studie beoordelen op de artistieke output is op zijn best twijfelachtig. Immers, de kunstenaars hebben vaak al een traject doorlopen voordat ze bij die master terecht komen. Er is […]

Een master-studie beoordelen op de artistieke output is op zijn best twijfelachtig. Immers, de kunstenaars hebben vaak al een traject doorlopen voordat ze bij die master terecht komen. Er is dus al een hoop gebeurd voordat ze überhaupt beginnen aan de vervolg studie en dus is het einde ook afhankelijk van wat er in gekomen is. Over dat laatste, daar hebben we vaak niet direct inzage in. Sommige kunstenaars kiezen er voor om rechtstreeks van de bachelor door te gaan naar een master. Andere kiezen er voor om eerst een paar jaar aan te klooien en dan voor een master te gaan, en een groot deel gaat buiten het eigen land verder studeren.

Ook bij het Frank Mohr Institute komt het grootste deel dus buiten Nederland vandaan en dat maakt het nog lastiger om inzage te krijgen in de specifieke kwaliteiten van deze master. Toch moet gezegd worden dat hier de laatste aantal jaren steevast interessante eindpresentaties te zien zijn en bovengemiddeld goede schilders. Of dat nu komt door een goede selectie aan de poort of de mogelijkheden van de studie maakt dan eigenlijk al niet meer uit, het is te structureel om toeval te zijn. Ook dit jaar is het weer de moeite waard om te zien.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal opviel.