Eindexamen Expositie; AKV Den Bosch

De academie van Den Bosch. Ook daar studeren weer een aantal kunstenaar af. Mijn kritiek op Breda paste ik ook toe op Den Bosch maar is niet geheel juist. Ook […]

De academie van Den Bosch. Ook daar studeren weer een aantal kunstenaar af. Mijn kritiek op Breda paste ik ook toe op Den Bosch maar is niet geheel juist. Ook hier zijn er geen naambordjes bij het werk, maar wel liggen bijna altijd een stel ansichtkaarten dicht bij het werk waarop de kunstenaar staat. Dus dan is wel snel duidelijk wie de maker is en dat is natuurlijk uiteindelijk de bedoeling.

Iedere kunstenaar heeft de ruimte gekregen voor zijn werk, in sommige gevallen een klein lokaal, een half lokaal of meerdere ruimtes. De presentaties zijn over het algemeen dik in orde. Net als bij Breda is het altijd moeilijk te spreken van een duidelijke Den Bosch stempel. De studenten werken hun eigen discours uit. Het gevolg dat de kwaliteit daardoor te ver wegraakt omdat de student zich helemaal verliest daarin blijft aanwezig. Soms is het wel handig als je gewoon een docent hebt die zegt dat het zus en zo moet. Toch gebeurt het opvallend zelden dat studenten de weg definitief kwijt raken en weten ze toch vaak tot eigen en geloofwaardig werk te komen zonder dat de hand van de docenten zichtbaar is.

Hier een selectie van werken die om diverse redenen opvielen, klik op de foto’s voor grotere versie van de afbeelding;

Anne van Beers

Anne van Beers

Voor wie denkt dat er in Breda een kunstenaar afstudeert met wel erg vergelijkbaar werk, het is van dezelfde kunstenaar.

Evelien Mattheij

Evelien Mattheij

Het werk van Janina Frye is de presentatie, en vice versa. Erg goed gedaan en helemaal actueel.

Janina Frye

Janina Frye

Janneke Baltussen

Janneke Baltussen

Pijnlijke maar ook erg goede tekeningen en sculptuur van Koes Staassen.

Koes Staassen

Koes Staassen

Koes Staassen

Koes Staassen

Lin Houtman

Lin Houtman

Nina van de Ven

Nina van de Ven

Rob Kuster

Rob Kuster

Roel Kruijer

Roel Kruijer

Rosalinde van de Velden

Rosalinde van de Velden

Presentatie van Thomas Koevoets was te eclectisch om in 1 beeld te vangen. Maar de ironie van dit fragment geeft goed weer hoe de rest er uit ziet.

Thomas Koevoets

Thomas Koevoets

Tim van Leipsig

Tim van Leipsig

Vincent Bijleveld

Vincent Bijleveld

Muziek kan ook beeld zijn, helaas was ik er niet bij toen de stukken gespeeld werden.

Zoe d'Hont

Zoe d’Hont

?

Margriet Craens

Het eindexamen werk van AKV Den Bosch was nog tot en met vandaag te zien.