De Julia Stoschek Collection

Een tentoonstelling volledig toegewijd aan 100 jaar performance kunst is te zien in Düsseldorf van oktober 2009 tot eind juli 2010. Voor mensen die graag een goed overzicht willen hebben van wat zich er de afgelopen jaren heeft afgespeeld op dit gebied is dit een echte aanrader!

Een tentoonstelling volledig toegewijd aan 100 jaar performance kunst is te zien in Düsseldorf van oktober 2009 tot eind juli 2010. Voor mensen die graag een goed overzicht willen hebben van wat zich er de afgelopen jaren heeft afgespeeld op dit gebied is dit een echte aanrader! Klik hier voor meer info.
Namen die mij bijgebleven zijn: Martha Rosler, Yoko Ono, Dan Graham, Marina Abramovic & Ulay, Phillip Parreno, Cornelia Parker, Jamie Isenstein, Herman Bas, Laurel Nakadate, Roman Ondák en Francis Alÿs.

Martha Rosler

Yoko Ono

Cornelia Parker

Lamie Isenstein

Roman Ondak

Francis Alÿs

Samen met Jacqueline Overberg en een aantal klasgenoten zijn we naar Düsseldorf afgereisd en hebben we ons onder laten dompelen in de enorme hoeveelheid bewegend beeld. Ik moet zeggen, als je nog van plan bent te gaan trek er dan twee dagen voor uit, als je alles met volle concentratie wilt volgen heb je dat wel nodig. Wij waren in ieder geval bekaf!
Komende zaterdagen (12, 19 en 26 juni 2010) is er een performance te zien van Tino Sehgal, waar Whatspace een speciale post op hun blog aan toegewijd heeft, ik citeer:

Een tijdelijke nieuwe rubriek: Zo af toe tonen we een filmpje of foto van werk van Tino Sehgal. We doen dit omdat ik voorspel (en dan spreek ik namens Whatspace) dat Tino één van dé invloedrijkste kunstenaars gaat worden over zo’n 50 jaar (het aantal jaren wanneer je pas een beetje een begin kunt maken of de kunstenaar werkelijk iets heeft toegevoegd).

Zie onderstaand filmpje, misschien een beetje muffig maar creëert wel een goed beeld van hoe de tentoonstelling eruit ziet.