Creatief met Ikea

Vast al vaker gedaan en geheel niet origineel meer, meer toch ontzettend toepasselijk op mijn uitstapje naar Ikea vandaag. Dit vond ik op internet: De Berlijnse kunstenaar Nathan Baker nam […]

Vast al vaker gedaan en geheel niet origineel meer, meer toch ontzettend toepasselijk op mijn uitstapje naar Ikea vandaag. Dit vond ik op internet:

De Berlijnse kunstenaar Nathan Baker nam onderdelen van de Stefan-stoel als basis voor zijn eigen bouwwerken, die hij daarna fotografeert. Hoe beperken beschikbare bronnen de creativiteit?

De Israelische Guy Ben-Ner, een soort Robinson Crusoe look-alike, maakte van uit elkaar gehaalde Ikea-meubels een boom. Daarna poogt hij het weer terug te brengen tot meubels. De Treehouse Kit verwijst naar de vroegere avonturenfilms en is een metafoor voor alle educatie-ontwikkelingen.

Toen moest ik terug denken aan de expositie Whats The Point Of Giving You Any More Artworks? waar een werk te zien was van Stefaan Dheedene.

Stefaan Dheedene kocht een BILLY kast bij Ikea, liet een timmerman de in massa geproduceerde kast reconstrueren als een kunstwerk en bracht hem terug. Het personeel merkte de verwisseling niet op en de kans is dan ook groot dat er nu iemand zijn boeken in een wel heel unieke Billy heeft staan..