Artspace flipside; Whatbar #11 Revolt en Despair

Revolt & Despair Vaast Colson, Dennis Tyfus, Remco Torenbosch, Koen Delaere, Bas van den Hurk, Wouter Jaspers Het is een ijskoude winteravond en het is glad op de weg. In […]

Revolt & Despair

Vaast Colson, Dennis Tyfus, Remco Torenbosch, Koen Delaere, Bas van den Hurk, Wouter Jaspers

Het is een ijskoude winteravond en het is glad op de weg. In de wetenschap dat er in Eindhoven een whatbar is ben ik daar naartoe gegaan.

Whatbar is wild, het werk hangt en staat op de grond. Hier is niets te zien van de gebruikelijke expo mentaliteit waar de werkjes allemaal netjes op een meter zeventig zijn uitgelijnd. Het werk hangt in hoeken van het gebouw gevouwen achter het podium. Op een enkele plek staat er nog een pot met verf bij het werk met een half natte kwast. Ergens anders hangt het tegen het plafond aan. Verschillend werk hangt door en naast elkaar en lijken elkaar soms te becommentariëren . Hier en daar herken ik de werken van de verschillende kunstenaars, op andere plaatsen kan ik het minder goed plaatsen. Het lijkt dan ook veel meer over een gezamenlijke mentaliteit te gaan.

Het muzikale gedeelte van de avond wordt voorzien door Wouter Jaspers en Dennis Tyfus. Het was een avond vol kunst, muziek, oesters, tequila, noise en metal karaoke. Whatbar #11 is weer voorbij.