All we ever wanted, voor jonge creatievelingen over ambitie

Je bent jong, tussen de 25 en 30 jaar en hebt ambitie. Tot zo ver klinkt dit nog als een goed iets. Deze docu echter laat zien hoe het niet […]

Je bent jong, tussen de 25 en 30 jaar en hebt ambitie. Tot zo ver klinkt dit nog als een goed iets. Deze docu echter laat zien hoe het niet moet; jonge creatievelingen die met zichzelf overhoop liggen. Ben je zelf jong en creatief, lees dan vooral verder.

Waarom liggen deze jongeren in de documentaire met zichzelf overhoop? Omdat ze zoveel ambitie hebben stellen ze alles op alles om succes te hebben. Ze weerspiegelen daarbij hun prestaties aan andere mensen door middel van Facebook of Hyves. Oftewel, wat doen anderen? Ze plaatsten zichzelf daardoor in een steeds nauwer wordende hoek tot er zo veel onzekerheden zijn dat ze exploderen in paniek aanvallen. Dit is dan ook meteen het ultieme doemscenario als je het mij vraagt; als creatieveling lamgeslagen door de eigen ambities.

Het is een luxe probleem. Deze mensen willen te veel en verwachten te veel van zichzelf en spiegelen dat te veel naar anderen. Ze zien te veel opties en kunnen daarin niet kiezen maar dwingen zichzelf dat toch te doen. Dat kan natuurlijk niet goed komen.

Voor alle jonge en ambitieuze lezers, u bent gewaarschuwd. Doe rustig aan. Kijken dus.

http://gemi.st/11257996 klik op de link als er een wit vlak te zien is.

Als we dan toch kijken voor oplossingen, vergeet dan deze TED niet via @RosaMaria_Nika

En als we dan toch bezig zijn, al eens eerder gepost, mijn favoriete TED over creativiteit en verplichte kost voor alle creatievelingen die dit blog volgen.